Digital painting

Hade som slutuppgift på min förra kurs att göra en digital målning. Uppgiften inkluderade även idéprocess etc, och jag valde att påbörja ett projekt jag har tänkt på ett tag. Köns- och åldersneutral konst för barn (och vuxna). Som blivande förälder har jag märkt en extrem avsaknad på den fronten. Det är typ omöjligt att hitta både kläder, inredning och konst som inte skriker flicka eller pojke. Och så ska allt antingen vara jättegulligt med rosetter och spets och mönster, eller jättecoolt med bilar, superhjältar och sport. Tycker det är otroligt märkligt att utbudet för barn inte har kommit lite längre än så. Anyway, ska inte gå in djupare på den saken just nu, men här är i alla fall resultatet av uppgiften. Tycker jag lyckades ganska bra med att hålla den både unisex och fungerande för många åldrar, plus att jag personligen, rent stilistiskt, slipper kräkas. Vi föräldrar spenderar ju faktiskt också tid i barnens space, så lite egoistisk får man faktiskt vara tycker jag.

Har förresten massa nya alster att visa på akvarellfronten, så återkommer snart.

Horisontjägaren i Positano

horisontmoon

Okej satt egentligen med ett skolprojekt i digital illustration, men råkade som vanligt fastna med något helt, för skolan, irrelevant istället. Blev en snabbt fixad bild till min horisontjägar-serie, fast den första i illustration/fotomontage-form. Så kan det gå.

Travel throw back: Midi-Pyrenées

Tänkte köra lite tillbakablickar till olika platser jag varit på – som en liten minireseguide. Mest för att jag har så mycket bilder och det känns tråkigt att inte göra någonting med dom, och att inte dela med sig av alla fantastiska smultronställen.

Här är en bild från Pyreneerna i Frankrike där vi campade i somras. Estaing hette den här platsen och det var så sjukt vackert vart man än vände sig. Åk hit med tältet och ta in på nån liten familjeägd camping där man äter nyvärpta ägg till frukost och dricker lokalproducerat vin till middag, med snöbeklädda bergstoppar i kulisserna åt både norr, syd, väst och öst. OBS! Bil är ett måste för att ta sig hit.