2024-03-10

Årets hetaste hustrender 2024

Det nya året har anlänt, vilket medför nya trender inom hus och inredning. Med en värld som ständigt förändras och en marknad som anpassar sig efter nya behov och önskemål, ser vi en spännande utveckling av trender som kommer att prägla våra hem under 2024.

Trenderna handlar om allt från hållbarhet och smarta hemlösningar till personliga uttryck – och därmed står det klart att årets hustrender inte bara speglar estetiska preferenser, utan även en djupare medvetenhet om miljömedvetenhet.

Stensättning i trädgården

Stensättning har blivit ett alltmer populärt inslag i svenska trädgårdar och det är inte svårt att förstå varför. Den naturliga skönheten och hållbarheten hos sten gör det till ett utmärkt val för att skapa vackra och funktionella utomhusmiljöer. I Stockholm har intresset för stensättning ökat markant och det finns nu en mängd olika stensättare som kan förvandla din trädgård till en inbjudande och estetiskt tilltalande plats.

Stensättning erbjuder en robust yta för gångvägar och uteplatser samt bidrar till trädgårdens övergripande känsla. Stenens mångsidighet möter dina önskemål, vare sig du föredrar en minimalistisk och modern stil eller en mer naturlig look. Dessutom är sten ett material som kräver minimalt med underhåll och kan stå emot vårt nordiska klimat utan att förlora sin charm.

För dem som bor i Stockholm med omnejd finns det goda möjligheter att hitta skickliga hantverkare som specialiserat sig på stensättning. På nätet kan du enkelt hitta duktiga aktörer som erbjuder stensättning Stockholm och du kan då begära in offerter för ditt projekt så att du hittar den mest prisvärda lösningen.

Blanda olika stilar

Blandning av olika stilar tror vi kommer utgör ett framträdande drag i årets hustrender. Detta erbjuder en unik möjlighet att skapa personliga utrymmen som reflekterar din preferens och smak. Genom att kombinera element från olika epoker och stilar kan man skapa en inredning som är både tidlös och modern.

För att bemästra denna trend är det viktigt att hitta en balans där de olika stilarna kompletterar snarare än konkurrerar med varandra. En klassisk möbel kan till exempel få nytt liv i sällskap med modern konst. Nyckeln är att hitta den rätta mixen som skapar en harmonisk och välkomnande känsla.

En annan aspekt av att blanda stilar är möjligheten att integrera olika material och texturer. Det kan handla om att kombinera kalla, industriella metaller med varma träslag.  Denna trend uppmuntrar till att experimentera, vilket gör att varje hem kan bli ett unikt konstverk i sig.

70-talet knackar på dörren

Retrovågen håller i sig och nu är det 70-talets tur att stå i centrum. Det årtiondet som ofta förknippas med starka färger, organiska former och en lekfull designfilosofi gör en markant comeback i våra hem. Vi ser en återgång till de varma och jordnära färgpaletterna med orange, avokadogrönt och djupt brunt.

Möbler med mjuka rundade hörn och plyschliknande textilier bidrar till en ombonad och inbjudande atmosfär. Det gäller inte bara att återskapa en stil från förr utan att väva in 70-talets estetik i moderna hem på ett sätt som känns nytt och fräscht. Samspel mellan gammalt och nytt är nyckeln där exempelvis en klassisk fåtölj i orange sammet kan stå sida vid sida med en minimalistisk modern lampa.

Inspirationen från 70-talet omfattar inte bara möbler utan sträcker sig även till tillbehör och dekorationer. Mönstrade tapeter och keramik i jordiga toner är detaljer som kompletterar denna trend.