2022-12-27

Bästa sättet att organisera garderoben

Att organisera din garderob kan kännas som en överväldigande uppgift, men det behöver inte vara det. Med rätt strategi kan du göra processen enklare och till och med roligare.

Här är dock några tips för att organisera din garderob på bästa sätt.

1. Rensa ut det du inte använder

Innan du börjar organisera din garderob är det viktigt att rensa ut det du inte längre använder.

Detta innebär att du behöver gå igenom alla dina kläder och skor och bestämma vad som ska behållas och vad som ska doneras eller kastas. En bra regel är att om du inte har använt ett viss plagg på ett år är det dags att göra dig av med den.

2. Sortera kläder efter kategori

Efter att du har rensat ut det du inte längre behöver är det dags att sortera dina kläder och skor efter kategori.

Förslagsvis kan du gruppera alla dina byxor, tröjor, klänningar, skor osv. på ett ställe. Detta gör det enklare att hitta det du behöver när du behöver det.

3. Använd rätt förvaring

När du har sorterat dina kläder och skor efter kategori är det dags att förvara dem på rätt sätt.

Införskaffa dig i galgar, lådor och hyllor så att du kan förvara dina kläder och skor på ett organiserat sätt. En bra idé är att använda galgar med samma färg och material för att skapa en enhetlig look.

4. Använd utrymmet smart

Det är även viktigt att du ser till och använder ditt utrymme på ett smart sätt. Detta är såklart extra viktigt om du har en liten garderob, men det kan vara fördelaktigt att göra detta även om du har en större garderob.

Använda t.ex. de högre hyllorna för saker som du inte använder så ofta och de lägre hyllorna för saker som du använder oftare. Du kan också använda dörrarna på garderoben för att förvara skor eller accessoarer.

5. Organisera din garderob regelbundet

Slutligen är det också nödvändigt att regelbundet underhålla din garderob för att hålla den organiserad över tid.

Du kommer regelbundet behöver rensa ut det du inte längre använder och sortera dina kläder och skor efter kategori. Du bör också använda rätt förvaring och använda utrymmet smart för att hålla din garderob organiserad.