2023-02-16

Enkla tips för att skapa en avslappnad men snygg look

Att få till en avslappnad men snygg look kan vara en utmaning för många. Men det behöver inte vara svårt att klä sig stiligt och bekvämt på samma gång.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom några enkla tips för att hjälpa dig att få till den perfekta avslappnade men snygga looken.

Välj rätt material

Ett av de viktigaste stegen för att få till en avslappnad men snygg look är att välja rätt material. Mjuka och bekväma material som bomull, linne och viskos är perfekta för en avslappnad look.

Undvik material som är för styva eller tunga, då de kan göra att du ser stel ut.

Använd lager-på-lager tekniken

En av de bästa sätten att få till en avslappnad men snygg look är att använda lager-på-lager tekniken.

Detta innebär att du bär flera lager av kläder på varandra, vilket ger en avslappnad men samtidigt stilren look. En bra början är att ha en t-shirt eller skjorta under en stickad tröja eller kavaj.

Kombinera rätt färger

Färgerna du väljer kan göra stor skillnad för din look. För en avslappnad men snygg look, välj mjuka och neutrala färger som beige, grått och blått.

Undvik för starka färger eller mönster som kan göra att du ser för uppklädd ut, eller att outfiten blir allt för spretig.

Accessoarer är viktigt

Accessoarer kan verkligen lyfta en outfit. För en avslappnad men snygg look, välj enkla och stilrena accessoarer som en snygg klocka eller ett par solglasögon.

Ta det dock inte till överdrift och undvik således allt för mycket bling-bling eller accessoarer som är för stora eller iögonfallande – förutsatt att det inte är tanken med outfiten.

Skor

Skorna är en viktig del av din outfit och kan verkligen påverka din look. För en avslappnad men snygg look, välj bekväma och stilrena skor som sneakers eller loafers.

Även höga klackar eller sportiga skor kan passa bra till specifika outfits.