2024-05-30

Fasadrenovering, fasadfärgsättning och trender 2024

I en värld som ständigt förändras blir det allt viktigare att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna, inte minst när det kommer till våra hem.

Fasaden på ett hus är inte bara det första vi lägger märke till, utan den spelar också en avgörande roll i skyddet av huset mot väder och vind. Med detta i åtanke är det viktigt att veta vilka nya tekniker, metoder och stilar som kommer att dominera i fasadrenovering och fasadfärgsättning under 2024.

PCV-fasader börjar bli allt populärare

Polyvinylklorid, mer känt som PCV, är ett material som ökar i popularitet inom fasadrenovering. Detta beror främst på att PCV-fasader är extremt underhållsfria. De behöver inte målas om eller behandlas regelbundet, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som vill ha en snygg och hållbar fasad utan att behöva lägga ner mycket tid och ansträngning på underhåll.

En annan fördel med PCV-fasader är deras långa livslängd. De kan hålla i flera decennier utan att förlora sin färg eller form, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt val på lång sikt. Dessutom är PCV ett mycket flexibelt material som kan formas och anpassas för att passa alla typer av byggnader och stilar. Detta gör det möjligt att skapa unika och personliga fasader som verkligen reflekterar husägarens stil och personlighet.

Träfasader är fortsatt populärast

Trots att andra material som PCV ökar i popularitet, så förblir träfasader det populäraste valet för husfasader i Sverige. Denna typ av fasad har länge varit den absolut vanligaste typen av fasad på hus i landet, och trenden ser ut att hålla i sig även under 2024. Träfasader erbjuder en klassisk och tidlös känsla som passar in i många olika miljöer.

Vi tror att vi kan förvänta oss att träfasader kommer att fortsätta att vara ett populärt val för husfasader under 2024, tack vare deras hållbarhet, flexibilitet och estetiska attraktivitet.

Allt fler förstår vikten av att klokt utfört arbete

Det är välkänt att en korrekt genomförd fasadrenovering kan göra stor skillnad för ett hus, både estetiskt och funktionellt. Faktum är att allt fler husägare börjar förstå vikten av att fasadrenoveringen blir utförd på ett korrekt sätt. Detta beror på att en felaktigt utförd fasadrenovering kan leda till allvarliga problem.

Därför väljer allt fler att anlita seriösa och erfarna hantverkare för att säkerställa att arbetet utförs korrekt. Genom att anlita ett kvalificerat företag, som till exempel mfasader.se som utför fasadrenovering Vellinge, kan du vara säker på att arbetet utförs på bästa möjliga sätt.

Satsa på gråa fasader

Vi tror starkt att gråa fasader kommer att bli en populär trend under 2024. Grått har länge varit en favorit bland designers och arkitekter på grund av dess tidlösa och sofistikerade utseende.

Gråskalan är stor och det finns många nyanser att välja mellan, allt från ljusgrå till nästan svart. Detta gör det möjligt att skapa en unik och personlig look för ditt hem. En grå fasadfärg har också ha praktiska fördelar. Grått reflekterar värme effektivt, vilket kan bidra till att hålla ditt hem svalt under sommarmånaderna.