2023-07-13

Här är de bästa tipsen för böcker att läsa i sommar

Läsning är en underbar sysselsättning för sommardagar, oavsett om du njuter på stranden, vid poolen, eller i trädgården. Det kan dock vara svårt att välja vilken bok som ska få följa med dig under dessa dagar, och vi vet alla hur viktigt det är att han en riktigt bra bok till hans när man bara vill luta sig tillbaka och läsa.

Just därför har vi gjort jobbet åt dig! Vi har skapat en lista med de bästa boktipsen för sommarläsning – allt från spännande thrillers till djupgående biografier och fantasifulla romaner. Här hittar du definitivt en bok som kommer göra din sommar ännu mer njutbar!

Kom dock ihåg att det också finns andra njutbara saker man kan göra under sommaren. En picknick i parken med nära och lära eller att ligga på soffan och spela (ansvarsfullt) online på någon av alla bästa casinosajter kan också vara riktigt skoj.

Oavsett vad du väljer är det viktigt att du gör något du tycker är roligt och avslappnande!

1. Projekt Hail Mary – skriven av Andy Weir

I Andy Weirs Projekt Hail Mary kastas läsaren in i en spännande science fiction-värld, fylld av oanade äventyr, oväntade vändningar och en stor dos humor.

Huvudpersonen, Dr. Ryland Grace, vaknar upp ensam ombord på ett rymdskepp utan att minnas vem han är, varför han är där eller var hans besättningsmedlemmar är. Det enda han vet är att han har en kritiskt viktig uppgift att utföra – att rädda mänskligheten från undergång.

Till en början plågas Ryland av minnesförlust, men bit för bit börjar han sätta ihop pusslet om sin identitet, sitt uppdrag, och den farliga resan han befinner sig på. Och snart inser han att hans uppdrag är mycket mer komplext och farligt än han någonsin kunnat föreställa sig.

Weir, som även skrivit den hyllade romanen The Martian, är känd för sin förmåga att balansera detaljerad vetenskaplig noggrannhet med rafflande handling och karaktärer som man lätt kan sympatisera med. Projekt Hail Mary är inget undantag, och kommer med all sannolikhet att hålla dig på helspänn från början till slut, samtidigt som du kommer att skratta högt åt Rylands kvicka kommentarer och lättsamma attityd inför de mest otänkbara utmaningar.

Oavsett om du är ett stort fan av science fiction-genren eller bara är ute efter en spännande och tankeväckande läsning, är Projekt Hail Mary ett utmärkt val för sommarens läslista.

2. Bränn alla mina brev – skriven av Alex Schulman

Bränn alla mina brev är en djupt personlig och känslosam bok skriven av den kända svenska författaren och journalisten Alex Schulman. Som läsare kastas man in i en familjs turbulenta historia, vilket skapar en gripande skildring av mänskliga relationer, psykisk ohälsa och de hemligheter som kan förstöra eller transformera liv.

Berättelsen börjar när Schulman hittar ett paket med gamla brev från hans morfar, vilket leder till upptäckten av en passionerad men destruktiv kärleksaffär. Historien växlar mellan 1900-talets början och nutid, och läsaren får följa både Schulmans sökande efter sanning och de händelser som formade hans farfars liv.

Schulman skriver med en rå ärlighet och visar en stark förmåga att gestalta sina karaktärers komplexitet och mänsklighet. Hans detaljerade skildringar gör att läsaren känner sig nära de människor och händelser som presenteras. Bränn alla mina brev är mycket mer än bara en familjehistoria, det är en bok om kärlek, hat, sorg och förlåtelse.

Bränn alla mina brev är en stark och gripande bok som kommer att beröra dig djupt. Den erbjuder en unik inblick i hur vår familjehistoria och våra förflutna kan påverka oss och prägla våra liv, och hur viktigt det är att möta dessa sanningar för att kunna gå vidare. Om du är ute efter en bok som kommer att få dig att tänka, känna och reflektera, så är det här definitivt ett utmärkt val.

3. Jag är Zlatan – skriven av David Lagercrantz

Jag är Zlatan är en självbiografi som berättas av Zlatan Ibrahimović, en av fotbollens mest karismatiska och kontroversiella personer, skriven av den framstående svenska författaren David Lagercrantz. Boken ger en ofiltrerad och ärlig inblick i Zlatans liv och karriär, både på och utanför fotbollsplanen.

Från en tuff uppväxt i Rosengård i Malmö till hans framgångar på de största fotbollsarenorna i världen, skildrar Jag är Zlatan en resa fylld av mod, beslutsamhet och ren vilja. Genom Lagercrantz skrift får läsaren följa Zlatans otroliga karriär, hans personliga kamp mot fördomar, och hur han navigerat genom fotbollsvärldens alla utmaningar.

Lagercrantz skriver med en intensitet och närvaro som gör Zlatans historia levande och gripande. Boken går igenom de mest betydelsefulla händelserna i Zlatans liv, från hans barndom, genom hans tid i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter och Barcelona.

Jag är Zlatan är inte bara en fotbollsbok, det är också en berättelse om uppväxt, identitet och självförverkligande. Det är en berättelse som inspirerar och engagerar, oavsett om du är en fotbollsfantast eller bara en läsare som är intresserad av starka, verkliga historier. Om du är ute efter en bok som ger en rå och ärlig inblick i fotbollens värld och en av dess mest fascinerande personligheter, så är Jag är Zlatan ett utmärkt val.