Öltappning och helgmood

_MG_6382

I lördags, efter kaffe i kungsan, lunch på kungshallarna, serier i soffan och allmänt njutavattdetärhelgande (fast man har mensvärken från h-vetet) så lagade vi toskrygg med timjan+tilbehör till middag, gott

_MG_6386

Mattias hade potatismos och jag hade potatis, är ej så förtjust i mos

_MG_6389

drack saft som ser ut som kiss

_MG_6392

placerade mig och värken i soffan,vi började kolla på six feet under pga vi vill ha en ny serie att plöja, den är ok hittills

_MG_6395

söndag blev en full dag, hehe, vi började med ikea, stressade hem och kastade i mig lunch, träffade Karin och Elis vid medis, gick på fi-studiecirkel i 2 tim, gick och handlade middag, kom hem kastade in tvätt, lagade mat och Mattias och sen satte vi igång att tappa upp ölen på flaskor! Det var nämligen dags nu efter att de stått i 2 veckor.

_MG_6396

först ska man hälla i en socker och vattenlösning

_MG_6404

sen köra ölen genom ett konstigt rör, ned i flaskorna (som man måste desinfekterat SUPERNOGA)

_MG_6408

sen det roligaste enligt mig, att sätta på kapsylerna med en sån här mackapär

_MG_6411

och nu ser det nästan på riktigt ut! Om 2 veckor, då ska de tydligen vara klart!

Translation

One saturday night dinner + step 2 in our beer brewing!

Poddar!!

Hej alla glada och kloka människor, har en fråga, eftersom jag häromdagen upptäckte att jag inte öppnat mitt spotify på flera veckor, och bara lyssnat på olika poddar, tänkte jag be om lite podd-tips! Jag gillar samhälle, kultur, nöje, historia, satir, sånt kul och intressant ni vet. Kanske att ni genom att läsa om de jag brukar lyssna på, också får lite tips!

bild 1

den jag lyssnar på mest är nog VÄRVET, tycker det är så fantastiskt att lyssna på fantastiska människors livshistoria, har lyssnat på hur många som helst, Lotta Lundgren, Henrik Schyffert, Nour, Liv Strömqvist, Nanna Johansson, Kakan,  Karin af Klintberg, Bea Uusma, Fredrik Lindström, Laleh, Fredrik Reinfeldt, Kristoffer Appelqvist, Johan Glans, Bianca Kronlöf, David Batra mfl. sååå bra och fint och intressant! Har ni inte lyssnat på Värvet så gört!

bild 2
bild 3

2 andra poddar jag lyssnar på Fan vad fittigt+ Institutet. Fan vad fittigt är 3 tjejer som sitter och diskuterar viktiga och intressanta ämnen, typ som mens, feminism, systerskap, utseendefixering, mm, sjukt bra. Sen brukar jag lyssna på institutet som sänds i p3, det är ju Jesper Röhndahl och Karin Gyllenklev som alltid tar upp spännande saker man typ inte ens visste existerade, så disikerar de ämnena, ringer upp experter och går till botten med det, med hjälp av humor!

bild 4

Kakans pod för fotografiska måste man lyssna på. Önskar hon hade en egen, har bara sett att det finns 2 avsnitt :(

bild 1

FLUMSKOLAN! Så himla kul! Det är 1 programledare och sen kanske 3 pers till, som läst en bok som sedan diskuteras/slaktas! Hehe, min favorit är nog när Jimmie Åkessons bok disikerades, eller Maud Olofssons, garvar alltid högt på pendeln…

bild 2

GENIER. Har haft så svårt för Moa Gammel, men när jag läste och hörde om att hon skulle starta den här podden blev jag sjukt sugen på att testa, har bara lyssnat på 3 avsnitt, Gudrun Schyman, Anna Odell och Pernilla August. Så bra och vettig podd med intressanta diskussioner, stort tips!

bild 5

EN VARG SÖKER SIN POD. Har bara lyssnat på ett avsnitt av denna, älskar Liv Strömqvist och många har tipsat om den här, tyckte det avsnittet jag lyssnat på var lite för flummigt men jag ska ge det en ny chans. Så många vettiga människor som älskar det så det måste ju betyda ngt.

Så snälla, kloka fina människor med bra smak, har ni några favoritpoddar utöver dessa får ni gärna tipsa! <3

All blogs

Att göra det bästa av ångest

Den här veckan har varit sisådär, inte direkt dålig men inte direkt bra heller, ibörjan av veckan hade jag sån där megalivsångest från ingenstans som bara ville ta kål på mig, det går ju alltid över men när man är där tror man ju inte det, ångest, så himla onödig känsla.

_MG_6351

försöker sysselsätta mig för att inte gå omkring och grubbla på livet och hur kass man är, skrev brev till farmor + gjorde massa kollage så hon kan se vad som händer. Farmor hör i princip inget så det är bäst att skriva brev istället för att försöka förklara saker per telefon(sepciellt eftersom hon inte ens hör när den ringer)

_MG_6356

vi har en tillfällig ny lampa över vardagsrumsbordet

_MG_6357

tycker den är ganska fin faktiskt trots att den är svart…

_MG_6359

läser en ny bok, av Nina Björk. Det har jag gjort hela veckan, läst och lyssnat på poddar. Inte kunnat skapa något själv, men lyssnat och försökt livspeppa mig av inspirerande genier.

_MG_6362

shoppa kan ju tydligen lindra ångest, hehe nä men jag tyckte det var dags för Vilma att få en kaninlampa, jag har ju 3 och hon som är barn har 0

_MG_6364

hon leker alltid med mina lampor när hon är hos oss så nu har hon en egen hemma

_MG_6369

mådde bättre och bättre ju längre in på veckan man kom och igår var det helt ok, lite panikattack på eftermiddagen, älskart…men förmiddagen gick (Y)

_MG_6370

gick en solig promme med pojkvän till kungsan där endast typ 1 träd blommade, lite synd men det kommer!

_MG_6372

han fick posa tillsammans med alla andra soldyraknde körsbärsträdsfreaks

_MG_6378

sen gick vi och köpte kaffe och njöt av solen och värmen!

Translation

Photos from my week. Had very bothersome anxiety but now I feel better :)

Peruk och popcorntröja+ photobooth

Så himla bra dag, är sjuk nöjd pga 2 saker

peuk

1)Min peruk och min hårfärg är typ samma, så ja kan gå på fest med peruken och så blir det varmt och kliigt, då kan ja ta av den och vara samma under!

Bild 2014-04-10 kl. 17.36 #2

2) har äntligen en popcorntröja! Beställde för ngn vecka sedan och gick och hämtade ut den nyss!

Bild 2014-04-10 kl. 17.37

Translation

My hair and my wig has the same color and I just got my new popcorn shirt!

Elva lästa böcker

Förutom att pyssla och äta sushi och sånt så läser jag väldigt mycket, själv gillar jag väldigt mycket att läsa om boktips så jag tänkte att jag borde ju tipsa lite jag med.

books

1) Min Kärlekshistoria – Bea Uusma

Ja, många har tipsat om denna och jag var mycket tveksam ibörjan men Mattias köpte den på bokrean och jag kunde inte låta bli. Den stora boken är fylld av fina illustartioner och bilder, det är en bok som man snabbt slukar. Hon blandar nutid med dåtid på ett alldeles lagom sätt, vilekt gör den himla spännande och svår att lägga ned.  I korthet handlar den om en polarepedtion som försvann och vars kvarlevor hittades av en slump 30 år senare.

2) Happy Happy – (b la Maria Sveland)

Det här er en bok som handlar om skillsmässor, i korthet. Egentligen är det kanske 10 olika kvinnor, som på ett eller annat sätt har en relation till skillsmässor, antigen som barn eller vuxna. Det är historier av b la Gudrun Schyman, Maria Sveland, Mia Skäringer och Åsa Larsson. Jag kan tänka att boken fyllde en plats som saknades, den får en att se positivt på skillsmässor och efter att jag läst klart den blev jag faktiskt rikitgt glad, skillsmässa i mina öron har alltid låtit sorlgligt och lite negativt, men inte längre. Det var en Happy bok.

3)Död Kompis – Simon Gärdenfors

Lättläst seriebok, att kolla på alla bilder och illustartioner var mer än halva nöjet, så himla fin och handlar precis om vad titeln avslöjar, om en kompis som dör. Man läser ut den på 2 sekunder men det var 2 väl spenderade sekunder.

4)Kvinnogatan – Agnes von Krusenstjerna

Fick ett ryck och ville läsa lite klassiker, började med denna och kände väl att jag hade lite svårt med att ställa om och läsa en hel bok på gammelsvenska. Det kanske inte är så för alla men språket gjorde at jag gick miste om en del i början. Boken var, då den utkom, före sin tid, på baksidan står det “Intet för allt för unga flickor”- Östersundsposten 1930. Boken förljer 2 systrar och deras liv, den handlar om intriger, kärlek och kvinnors (i övre medelklass-isch)vardag under början av 1900-talet. Boken växte på mig!

bild 1

5)Jag ringer mina bröder – Jonas Hassan Khemiri

Det här är även en pjäs som hade premiär  under 2013, boken handlar om en man som heter Amor och man får följa honom och hans tankar under ett dygn i stockholm. Jag kan tycka att boken är lite virrig men den var så kort att man kan läsa den en gång till så man hajjar :)

6) Slaughterhousefive- Kurt Vonnegut

Den här boken fick jag av min bror, jag läser nästan aldrig på eneglska pga att jag tycker att jag förlorar mycket av innehållet, eller kanske mer smådetaljer. Det var samma med den här boken, vilket var väldigt synd. Min bror älskar sjuka saker, och jag förstår varför han gillar denna, den var nämligen ganska sjuk. I korthet handlar den om en man som heter Billy Pilgrim och som i sitt huvud reser i tiden. Sålunda kan Billy befinna sig på en optikerkongress i Kanada år 1963 i den ena stunden, för att efter nästa ögonblick befinna sig i fånglägret i Dresden under de allierades bombningar.

7) Jane Austen – Förnuft och känsla

Det här med klassiker ja, alltså den här boken var inget för mig, jag försökte men jag tänkte hela tiden på hennes andra böcker för dom är så lika att jag blandade ihop alla historier. Jag tyckte att boken växte på slutet men i det stora hela var den ganska seg. Det var nog både språket och innehållet, det var liksom kärlek och ack och ve och för mycket puttinutt. Ja Jane Austen var före sin och många tycker att hennes huvudpersoner var hjältinnor men det var lite lite action.

8) 100 brev som inte förändrade världen – Gudrun Schyman

bild(6)

Ja den här boken behöver ju inte presenteras, bara läsas av ALLA! Stort tips!!!!!!!

9) Kris – Karin Boye

Ja igen har jag problem med spårket, jag går miste om så himla mycket pga att jag inte är van vid att läsa sådan tjusig svenska, fan alltså. Kris är iallafall en delvis självbiografisk bok av Karin Boye, huvudpersonen Malin får känslor för skolkamraten Siv, det är alltså i den här boken Karin Boye kommer ut som bisexuell, vilket i sig är väldigt spännande, att få läsa hur hon skildrar det. Hon omvärderar även sin livstro och ifrågasätter om gud kanske är död. Boken handlar helt enkelt (eller enkelt är det ju inte) om Karin Boyes livkris under sina ungdomsår.

10) Svindlande höjder – Emelie Bronte

En så himla tjock bok! Haha, hade med den på resa vilket är mycket passande eftersom den aldrig tar slut så man behöver bara ta med en bok! Nej men svindlande höjder tycker jag är en bok som man ska läsa, och jag är glad att jag gjort det. Det är, som vanligt när det är en Bronte syster som skrivit, en kärlekshistoria. Jag tyckte på riktigt att den var bra, hon har skrivit väldigt fångade och det är hela tiden en av huvudpersonerna som berättar hisorien. Sen fattar man typ vad Kate Bush sjunger om i låten wuthering heights, stort plus! Allmänbildande (Y)

11) Gå din väg men stanna – Johanna Nilsson

Jag valde boken pga tidteln för det så ofta är just så jag känner. Jag vill vara ensam i min ångest men jag vill inte. Så böjade jag läsa boken och huvudpersonen hade det ungefär precis som jag, jag kände igen allt. Panikångest,  mediciner, ätstöringar, olika behandlingar, inget funkar, nya mediciner (samma som jag) alltså, grät när ja läste. Jag vet inte om den var extra gripande för mig men jag har läst alla Johanna Nilssons böcker tidigrae för att dom är så fantastiska, och ingen har någonsin behandlat detta ämne. Verkligen en tips! Kände läskigt mycket igen mig.