Monthly makers har ju haft sin deadline och i slutet av månaden, dvs närsomhelst ska Jessica sammanställa alla bidrag, det är alltid det jag ser mest fram emot när temat kommer ut, att se vad alla hittat på!

Jag ville gärna tolka temat magi med ett foto, eftersom jag gillar drömska bilder och inte hade fotat på länge och var sugen på det, så jag har egentligen inte löst uppgiften eller vad man ska säga, utan jag har testat mig fram hela månaden vilket resulterade i tre självporträtt, sen om det är magi eller inte vet jag inte men det är sådan drömskt jag inspirerats av.

_MG_5860
_MG_5914
sjalvport

Bild 2 har ni ju sett och bild 3 har ni sett lite av. Huvudsaken är ju att man gör något, sen vad man gör är sekundärt, den här gången blev det såhär iaf!

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnica, AnnaMariaBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Monthly Makers finns också på facebook.com/monthlymakers, och kom ihåg att tagga med #monthlymakers på instagram.

Jag försöker göra saker som gör mig glad, som känns bra. Gå promenader och lyssna på poddar, läsa böcker, fota nya projekt, kontakta människor som känns spännande att jobba med, gå på utställningar, träffa folk jag gillar, försöka carpa extra mycket.

_MG_5500

tex dricka kaffe i min favoritkopp

_MG_5497

laga god mat till mig själv

_MG_5504

pyssla, jag och Alex ska sälja saker på Hornstulls marknad den 14e, ALLA MÅSTE KOMMA<3

_MG_5505

Ska b la sälja sånt här så det fixar jag med lite

_MG_5700

sen testade jag att bara lägga in allt som är gott i ugnen och äta med rödlöken, sweet chili och koriander, det var gott!

_MG_5795

köpte ballonger till mig själv, hehe, vet inte varför, eller jo dom var fina och billiga och tänker att man kan göra något kul med dom kanske

_MG_5796

eller bara ha hemma som prydnad några veckor, fungerar det med

_MG_5802

i fredags köpte jag blommor till mig själv för det är jag värd kan jag tycka (nya Bea som ska älska sig själv här hörni)

_MG_5803

mina absoluta favoritblommor, så fina, dessutom köpte jag dom inte bara för att ha som fint utan även för fotoexpriment så tyckte att de anledningarna var goda nog!

_MG_5805

Nu ska jag äta lunch och svara på lite mail innan jag ska iväg på ett möte och sedan Forsbergs slututställning på biorio<3

_MG_5798copy

Jag har fått någon slags knäpp och börjat testa olika saker i köket, jag har alltid gillat att laga mat men här hemma har det varit så att Mattias alltid lagat och jag typ hackat sallad…Inte superkul så nu för att underhålla mig/få tiden att gå/utveckla mina matlagningsskills har jag börjat laga mer rolig mat+ testa att göra saker hemma från grunden ,istället för att tex köpa färdig kimchi har jag testat att göra den själv.

_MG_5702

Vi har testat ett kimchi recept tidigare som inte blev något bra, därför testade jag ett nu från Ica, de har även en superbra kimchi-skola!

_MG_5705

först började jag med att köpa 1,5kg salladskål som jag delade på mitten, sköljde och sedan strödde 1,5 dl salt över hela och emellan bladen

_MG_5708

sen la jag allt i en skål som jag fyllde med vatten, sen fick det stå ute i rumstemperatur med ett lock över i 24 tim

_MG_5756

dagen efter gick jag och köpte rättika, chilipulver, fisksås och purjolök

_MG_5758

hackade 250gram rättika i lite smala strimlor

_MG_5759

sen rev jag 2msk ingefära, pressade 3 msk vitlök

_MG_5763

sen blandade jag det med 3dl hackad purjolök, 5 msk chilipulver, 1 msk socker och 1 msk fiskås, sen sköljde jag av det överflödiga saltet och gned in geggan i kålen tills det såg såhär äckligt ut.

_MG_5798

sen hällde jag upp kimchin i 2 burkar jag hade, och lät det stå ute i rumstemperatur i 24 tim, nu har jag ställt in det i kylen och där ska det stå i 5-7 dagar, sen ska det vara klart att äta!

_MG_5800

Hoppas det blir gott det här gången! Mvh den lilla inläggningstanten (vill göra inlagd ingefära med snart, hehe)

Idag var sista dagen på Beckmans slututställning “Varför?”, så jag och min lille klasskompis Louise åkte dit för att kika

_MG_5765

i de första rummen hade formeleverna sina verk

_MG_5768

det fanns så mycket att se, här är en tjej som b la gjort flytande lampor, + hyllan i bakgrunden

_MG_5771

grymt fina bilder

_MG_5772

+ fierce skor!

_MG_5774

i nästa rum var det grafisk design och kommunikation, jag och Louise pratade hela tiden om annat men det jag tog in av utställningen var jag sjukt impad a, som projektet ovan tex, ni kan läsa om det här

_MG_5775

och det här, himla smart

_MG_5776

vissa saker förstod vi inte riktigt men vi var glada ändå

_MG_5782

det sista vi kollade på var mode, också så fina grejer, allas projekt är så otroligt smarta och genomtänkta, så kul att se vad folk kommer fram till på temat!

_MG_5785

så himla bra utställning

_MG_5788

och så himla bra sällskap!