Byråresa dag 2: Ballonger, dansgolv och mitt-i-natten-jacuzzi

Okej låt oss hoppa långt bakåt i tiden, till april närmare bestämt. Sånt får man göra i sin egen blogg. Blir alltid så besviken på mig själv när jag inte gör klart saker, till exempel berättar klart om en resa, då det är så roligt att ha i efterhand. Och om jag nu ska blåsa liv i det här stället så kan jag ju försöka jobba mig igenom lite av backloggen. Så, även om det känns avlägset vill jag vrida tillbaka tiden till i våras, när vi med jobbet hyrde ett mindre slott med fyra pooler, i bergen i södra Frankrike. Oui? Oui.

Här är tidigare inlägg från resan:

Kom nu ihåg att det här var april. Sverige var fortfarande smältande och lerbrunt, temperaturerna hade precis dykt igen, efter en försmak av vår, till ensiffriga plusgrader och fukten satt i luften. Det var bortom alla livskvalitetsfloskler i världen att där och då få byta bort det.

Le Castelet Karin Wåhlberg-1
Le Castelet Karin Wåhlberg-2

Efter förmiddagens vandring kom vi tillbaka till huset. L-i-v-e-t att få byta om från svettiga träningskläder och falla ned i poolen. Ett dopp, och sedan ost och vin på terrassen efter det. Eller okej, i ärlighetens namn vill jag minnas att det mellan värmeslagskänslor och svalkande dopp hann infinna sig en viss panik då ingen kunde hitta nyckeln till den byggnad där jag och ett gäng andra bodde. Vi vandrade runt barfota på grus, provade alla nycklar vi kunde hitta i samtliga ingångar till byggnaden och ryckte frustrerat i dörrarna. Hann bli helt klaustrofobisk av känslan att jag aldrig skulle få byta om, svalka mig och känna mig typ…ren. Och när det dessutom är glasdörrar och alla ens saker ligger på insidan och hånar en… AJA slutet gott allting gott, det är fortfarande ett mysterium hur dörren till slut gick att få upp men också vi fick svalka oss och ansluta till livsnjutarna med de franska ostarna och oliverna.

Karin Wåhlberg

Efter andhämtning och tillförsel av semesterrosé hoppade jag in i duschen och blev ~en respektabel människa igen~ och sedan började vi trivselansvariga för kvällens aktiviteter att preppa på terrassen vid den övre poolen inför kvällens festligheter, ett pool party i sann riviera-anda. Vi hängde upp ljusslingor och vimplar, blåste ballonger tills lungorna höll på att implodera och förberedde flytlyktor att sjösätta i poolen när mörkret sedan skulle falla på.

Le Castelet Karin Wåhlberg-4
Le Castelet Karin Wåhlberg-5
Le Castelet Karin Wåhlberg-6
Le Castelet Karin Wåhlberg-7

Karin och Anders, kolla pyntproffs.

Le Castelet Karin Wåhlberg-8
Le Castelet Karin Wåhlberg-9

</3 Anna den stjärnan jobbar inte hos oss längre pga studier i Lund </3

Le Castelet Karin Wåhlberg-10

<3 <3 <3 Riviera-redo

Le Castelet Karin Wåhlberg-11
Le Castelet Karin Wåhlberg-12

Sedan var det fördrink på den nedre terrassen. Eller mellanterrassen. En av alla himla terrasser i alla fall! Solen stod högt på himlen och kastade ett gyllene sken över alla.

Le Castelet Karin Wåhlberg-15
Le Castelet Karin Wåhlberg-16
Le Castelet Karin Wåhlberg-17
Le Castelet Karin Wåhlberg-18
Le Castelet Karin Wåhlberg-19
Le Castelet Karin Wåhlberg-20
Le Castelet Karin Wåhlberg-21
Le Castelet Karin Wåhlberg-22
Le Castelet Karin Wåhlberg-23

Martina:
“De som jobbar i köket kollade jättemärkligt på mig.
Jag tror inte de förstår att jag klätt ut mig!
Jag tror att de tror att jag tror att man ska klä sig såhär här.”

Le Castelet Karin Wåhlberg-24
Le Castelet Karin Wåhlberg-25

Hela gänget minus en jag bakom Polaroidkameran:

Karin Wahlberg5

Sedan åt vi pizza som tillagades i vedugnen i muren.

Le Castelet Karin Wåhlberg-26

Och skålade i vin!

Le Castelet Karin Wåhlberg-28

När mörkret föll sjösatte vi lyktorna och de seglade ut i poolen som små stjärnor ovanför en dal strösslad med avlägsna ljuskällor. De starkaste drinkarna blandades till (John spetsade allt med extra vodka), den högsta musiken spelades, det mest obrydda dansgolvet exploderade och så skrattade vi, dansade vi, körde vi limbo och byggde om våra outfits med glowsticks.
Karin Wåhlberg

Le Castelet Karin Wåhlberg-29

Någon gång halvvägs in på natten mattades festligheterna av. Några satte sig inne i huvudbyggnadens vardagsrum och drack te. Några gick och lade sig. Några av oss rotade fram badkläder och sprang huttrandes ut i den nu kyliga nattluften, över daggvått gräs, nedför trappor i italiensk marmor och bort till jaccuzzin på nedersta nivån. Kröp ned i bubblande hett vatten och lade badrockar och handdukar vid sidan av. Drack mer vin, spelade högljudd musik, pratade i mun på varandra och flöt runt bland skummet, lät tiden gå.

Sdean går plötsligt ägornas alla sprinklers igång, avfyrar iskallt vatten över handdukar och telefoner och badrockar. Det tar Karin och jag som ett tecken på att natten nått sin peak. Vi skopar upp våra blöta handdukar ur gräset och springer huttrandes, kalla in till märgen, uppför trappor och längs med gångar till vår lilla svit. In i en brännhet dusch och sedan ned under varma täcken.

God natt Frankrike.

The future is female

Har haft så mycket blogglängt på sistone, men också noll rutin för att få ur mig några ord, och har visst tappat all struktur för dokumentation.

Men en lista då, så länge: ett trevande försök, eventuellt en bra miljonte om-början.

Karin Wåhlberg – The Future is Female
Karin Wåhlberg – The Future is Female

THINKING OF:
Hm, ja, mest kanske livet efter mitten på november då. Anna och jag har ju bott ihop de senaste fem åren (och känt varandra i typ fjorton år), men nu flyttar hon strax till New York och jag kollar på lägenheter för 1 här i Stockholm. The end of an era, sorgligt, men också lite pirrigt och spännande? Kan ju inte låta bli att känna mig exalterad för hennes skull. Och vi har ju bott i olika delar av världen mången gång förr, så jag är inte så orolig för oss. Fokuserar mest på hur fint det blir att få komma och hälsa på istället. Och även om allt är meget oklart fortfarande så är jag också lite pepp på att hitta en lägenhet som är min alldeles egna.

Men så känns november också ganska långt bort fortfarande, så har nog inte riktigt fattat vad det innebär.

WATCHING:
Just precis nu (samtidigt som jag skriver detta): andra presidentkandidatsdebatten mellan Clinton och Trump. Någon slags självplågeri, can’t help myself etc, ni vet hur det är.

READING:
Läste igår ut The Life and Death of Sophie Stark av Anna North. Det var en riktigt fin läsupplevelse (kanske skriver mer om den snart). Har inte riktigt bestämt mig än vad jag ska läsa härnäst, Here I Am av Jonathan Safran Foer ligger och väntar på mig men har “råkat” köpa den i supersizepocket och det klumpiga formatet gör att jag typ inte orkar börja. Rimlig anledning, jag vet.

PLANNING:
Jag planerar just nu inför Tokyo: lägger till detaljer i vår extremt uppstyrda google-karta. Vi har kokat ned 79 A4-sidor av tips till en ultimat och lättanvänd guide – alltså, jag älskar oss. Jag älskar att vi lagt tid på att göra den färgkoordinerad, noggrannt kategoriserad och ikongrupperad. Jag läser på hur vi bäst tar oss till vårt boende i Hakone, funderar på vad jag ska packa med mig, förundras över att det bara är en dryg vecka kvar nu. Känns helt sjukt, vi bokade ju någon gång i våras och det har hela tiden känts så himla långt bort. Är pepp bortom all pepp!

WEARING:
Strumpbyxor (i Andrea Tuxedo-modell) från Swedish Stockings x Filippa K (nämnvärt pga SÅN himla stor skillnad i kvalitet ändå, och för att det var så himla länge sedan jag hade vettiga strumpbyxor utan maskor och hål på tån hehe), mörkblå klänning från Cos och min bästa gråa kofta för kyliga höstdagar, en som går till knäna, från & Other Stories. Triwa-klocka. Förut också gubbskor från Vagabond, men nu är jag ju hemma, inomhus och ihopknycklad som en liten knut i soffan.

LISTENING TO:
Ja, Hillary Clinton, Donald Trump, moderatorerna och diskmaskinen som lunkar på ute i köket.

EATING:
Just nu choklad (Marabou Salta mandlar), men till middag gjorde jag och Anna comfort food deluxe i form av en flådig Mac n Cheese med tryffelolja och Gruyere-ost. Mm-hm. Hälsotema här ikväll, ni hör.

WANTING:
En lägenhet med perfekt planlösning, fina golv och en liten balkong. Gärna här i Kransen, mitt bästa område i Stockholm. Uppdaterar Hemnet femton gånger om dagen och försöker att inte förälska mig i något orimligt.

LOOKING FORWARD TO:
Tokyo! Jobbresa till Lissabon strax därefter! Och Halloweenfest på jobbet med helt flippat tema och skyhöga ambitioner.

Framåt

autumn

Bild

Och den sommar som fram tills alldeles nyss släpade fötterna efter sig, slocknar som över en natt. Liksom genast infinner sig en slags upplevd vitaminbrist, väckarklockan hugger extra gällt och en evig jakt på strumpbyxor utan hål på tån tar sin början om morgnarna. Jag svassar runt i strumplästen på kontoret, insvept i varmt och stickat. Fyller på kalla slattar kaffe med rykande nybryggt, allt eftersom jag glömmer bort att dricka upp.

Tunnelbanevagnarna immar igen när första regnet faller. Löven simmar längs med trottoarerna och vi, vi hukar under paraplyer som viker sig av ansträngning. Steppar mellan pölarna som bildas i ojämnheterna. Allt går i gråskala: det är en morgon i slutet av september, okristligt tidigt, och jag har inte hunnit dricka något kaffe än. Men så får jag och tre av dem jag gillar bäst trängas i en soffa i Vasastan, tillsammans med en skara andra, och börja dagen med avokadomackor, kaffe och högläsning. Allt är stilla, så när som på värmeljusens lågor som fladdrar metodiskt mellan orden.

Det blir kväll på kontoret. Jag byter irritation, i alla fall temporärt, mot inspiration. Pingisbordet får agera verkstadsbord, det faktiska verkstadsbordet är fortfarande bara en ritning och man kan ju inte vänta hur länge som helst. Jag och Karin har varit på Kjell & co och köpt upp deras lager på lödkolvar och diverse andra sladdar. Vi beställer tacos till alla som stannar kvar och så ägnar vi kvällen åt att äta smågodis och löda kablar, montera programmerbar LED-tejp och mecka med arduinos. Jag glömmer allt jag inte orkar tänka på och snittar en skratthastighet på 3 fniss i minuten. Det är så skönt att få arbeta med händerna, se resultat av ansträngningen i form av en konstruktion som växer fram. Hårdvara. Kopplingar. En riktning för signaler att färdas och ge synlig effekt.

Söndag

Karin Wåhlberg -4
Karin Wåhlberg -1
Karin Wåhlberg -3

Söndag med solkatter i trädgården. Den virvlande vildvuxna trädgården som slänger och klänger mot fasaden. Bara ben, dörrar på glänt. Uppkrupen. Kaffe, rykande hett kaffe. Loppis på innergårdar, sovmorgnar och nya röda skor i mocka.